Uitslag Biesboschtrofee 10 februari 2007 in Gorinchem

Zaterdag 10 februari hebben 3 zwemmers van Neptunus '58 deelgenomen aan de Biesboschtrofee in Gorinchem.

Als eerste verscheen Gijs Verhagen aan de start bij de 100 wissel junioren 2 en later. Gijs was maar liefst 8 seconden sneller ingeschreven dan de nummer 2 en won overtuigend in een nieuw pr. Daarna volgde hij ook nog op de 100 vrij bij de jeugd 2 en later. Hij was echter nog behoorlijk moe van de 100 wissel en de training eerder op de middag en met 'zware armen en benen' kwam er geen nieuw pr op de klokken. Hij werd 4e.

Vervolgens zwommen Linda en Sandra Schellekens de 100 vlinder dames. Beide dames bleven boven hun pr. Linda werd 4e en Sandra 8e.

Na de pauze was het de beurt weer aan Gijs, ditmaal op de 100 vlinder bij de jeugd 2 en later. Hij bleef 0,2 seconde boven zijn pr (gezwommen tijdens de Brabantse Winterkampioenschappen) en behaalde een 5e plaats.

Tenslotte zwommen Linda en Sandra de 100 school. Linda zwom in een pr van bijna een seconde en verdiende daarmee een bronzen medaille. Ook verbeterde ze haar eigen clubrecord. Sandra bleef boven haar pr en werd 9e.

Als afsluiter stond er nog een estafette met 12 x 25 meter vrije slag op het programma. Gijs (hij won de loting boven de beide dames) maakte daarbij deel uit van het team van de Vennen uit Dongen wat naar de derde plaats zwom. Gijs was de 11e zwemmer en liet (met startduik) 13.1 klokken.

Uiteindelijk behaalde Neptunus '58 een 5e plaats in het verenigingsklassement. WZV (Waalwijk) werd 4e, de Vennen werd 3e, de thuisvereniging de Biesboschzwemmers werd 2e en de winst ging overtuigend naar Zwemlust-den Hommel uit Utrecht, die onder andere WK-zwemmers Robin van Aggele in het team hadden.

Uitslag

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'